Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 98

Πειραιάς 18536
Στάση Βρυώνη

210 42 88 040 / 041

Δευτ. - Παρ. 08.30 – 21.00

Ακτινολογικό Κέντρο Ηλιάδη

Ψηφιακή Πανοραμική – CBCT

Στο κέντρο μας πραγματοποιείται ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία υψηλής ανάλυσης με ελάχιστο χρόνο αναμονής για την παραλαβή της εξέτασης.

Η ψηφιακή πανοραμική αποτελεί τη δημοφιλέστερη διαγνωστική εξέταση στην οδοντιατρική πράξη. Στο κέντρο μας διενεργούνται ψηφιακές πανοραμικές και κεφαλομετρικές ακτινογραφίες σε ορθοπαντογράφο τελευταίας τεχνολογίας, παρέχοντας στον ασθενή άριστη ψηφιακή απεικόνιση σε ελάχιστο χρόνο και με μικρότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας. Ο ορθοπαντογράφος μπορεί να ρυθμιστεί και να εξυπηρετήσει εξεταζόμενους με ιδιαίτερες ανάγκες. Η ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία οδόντων παρέχει πληροφορίες για την οδοντοστοιχία και τους πέριξ ιστούς. Μπορεί επίσης να αναδείξει και άλλες παθολογίες όπως όγκους των γνάθων, ιγμορίτιδα καθώς και διαταραχές των κροταφογναθικών αρθρώσεων.

Το διαγνωστικό μας κέντρο έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης των πανοραμικών και των κεφαλομετρικών ακτινογραφιών σε ψηφιακή μορφή παρέχοντας τη δυνατότητα στο θεράποντα ιατρό να αλλάξει τη φωτεινότητα και την αντίθεση της εικόνας για την καλύτερη απεικόνιση των δομών ενδιαφέροντος της στοματικής κοιλότητας.

Η αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης (CBCT) είναι μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις στον τομέα της ιατρικής απεικόνισης και κατέχει πλέον τη σημαντικότερη θέση ως ακτινολογική εξέταση για τη διάγνωση παθήσεων του στόματος, των γνάθων και των οδόντων.
Το κέντρο μας διαθέτει υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο κωνικής δέσμης, ο οποίος είναι απόλυτα φιλικός με τον εξεταζόμενο. Ο χειρισμός του μηχανήματος γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης η δέσμη των ακτίνων χ  περιστρέφεται γύρω από το κεφάλι του εξεταζόμενου παράγοντας εικόνες με τομές μικρότερες του χιλιοστού, ενώ στη συνέχεια οι εικόνες ανασυντίθενται σε τρισδιάστατη 3D εικόνα και αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή.
Τα αποτελέσματα παραδίδονται στον εξεταζόμενο ψηφιακά και σε ακτινολογικά φιλμ.

Η CBCT χρησιμοποιείται σε:

Βλάβες των γνάθων
Εμφυτεύματα
Έγκλειστοι κυνόδοντες/ φρονιμίτες
Ενδοδοντία
Ορθοδοντική
Περιοδοντολογία
Κύστεις, αποστήματα, νεοπλασίες
Ακροριζικές αλλοιώσεις

Πλεονεκτήματα της CBCT:

Πολύ μικρή δόση ακτινοβολίας
Υψηλής ευκρίνειας εικόνες
Η εξέταση ολοκληρώνεται σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα και δεν απαιτεί κάποια προετοιμασία
Το μηχάνημα προσαρμόζεται ανάλογα με το ύψος του εξεταζόμενου και είναι προσβάσιμο σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα

 

Επικοινωνήστε με την γραμματεία και κλείστε ραντεβου

Πραγματοποιούμε ακτινογραφίες και υπερήχους κατ ‘ οίκον

Καλέστε μας στο

210 41 80 214

ή

10610

elGreek

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.